Novosti o aktivnostima učenika i djelatnika naše škole

.

 

 

OBJAVLJENO: 14.10.2018.

 

„REGIONALNI DANI PIONEER HIBRIDA KUKURUZA“

 

4. 10. 2018. na ratarskim površinama Srednje gospodarske škole održani su „Regionalni dani hibrida kukuruza“ tvrtke Dupont Pioneer.

 

Pion_01.jpg

 

Manifestaciji je prisustvovao veliki broj poljoprivrednih proizvođača, učenici i profesori Srednje gospodarske škole, studenti i profesori Visokog gospodarskog učilišta te profesori Agronomskog fakulteta iz Zagreba.

 

Uz prezentaciju dvadesetak hibrida kukuruza posijanih na našem pokusnom polju, prezentirala se i sama berba te se mogao vidjeti i urod pojedinih hibrida.

 

Pion_03.jpg

 

Prinos kukuruza ove godine bio je 16,5 t/ha, što je izvanredan rezultat.

 

Učenici i nastavnici praktične nastave Srednje gospodarske škole Dragica i Gordan Bužić, sudjelovali su  u organizaciji manifestacije, pripremili izložbeni prostor na pokusnom polju te tako  i na taj način promovirali našu školu.

 

Pion_02.jpg

 

                                                                                Tekst i slike: Dragica Bužić                              

 

OBJAVLJENO: 14.10.2018.

 

PREDSTAVLJANJE SREDNJE GOSPODARSKE ŠKOLE KRIŽEVCI

NA „20.DANIMA VOĆA“ U ĐURĐEVCU, 29.09.2018.

 

Ove godine, učenice Valentina Posavec (2a1), Karmen Ila (3a1) i Nikolina Hubina (4a1) sa svojim nastavnicima Danicom Marijan, Dragicom i Gordanom Bužić, sudjelovali su na jubilarnoj dvadesetoj manifestaciji „Dani voća“ u Đurđevcu.

 

 

DV_Djur02.jpg

 

 

Na lijepo uređenom izložbenom prostoru našli su se proizvodi iz naših školskih praktikuma. Posjetitelji su tako mogli degustirati jabuke iz našeg voćnjaka, nezaobilaznu Gaudu i kuhani sir s ljutom paprikom iz mljekarskog praktikuma, a bilo je tu i kolača koje su vrijedne učenice i njihove nastavnice ispekle za tu prigodu. 

 

DV_Djur01.jpg

 

Hvale vrijedno je što su i učenici naše škole koji žive u okolici Đurđevca našli vremena da sa svojim roditeljima i braćom i sestrama dođu pogledati nas i podržati.

 

DV_Djur03.jpg

 

A najveće zadovoljstvo bilo je vidjeti naše nekadašnje učenike koji na svojim štandovima predstavljaju proizvode sa svojih vlastitih obiteljskih gospodarstava.

 

Tekst i slike: Dragica Bužić

 

 

OBJAVLJENO: 18.05.2018.

 

UČENICI SREDNJE GOSPODARSKE ŠKOLE KRIŽEVCI ČITALI U KRIŽEVAČKIM VRTIĆIMA

 

U utorak, 15.5., i u petak 18.5., učenici Srednje gospodarske škole Križevci s knjižničarem Tomislavom Ružićem posjetili su Dječji vrtić Križevci, i s profesoricom hrvatskoga jezika Martinom Čengić Filipčić i knjižničarem Tomislavom Ružićem posjetili su Dječji vrtić „Zraka Sunca“.

 

IMG_20180518_104358

 

Učenici Marina Širjan, Antonela Štimac, Marija Palić, Patricija Srdić, Evelin Šoltić i Marko Duvnjak čitali su mališanima priču Jagode Sablić „Seoska farma“ . Na samom kraju, kako bi ponovili pročitano, učenici su za mališane pripremili plakat. Zadatak mališana bio je smjestiti životinje i biljke na pravo mjesto na farmi.

 

IMG_20180518_102818

 

IMG_20180518_102203

 

Ovi posjeti lokalnoj zajednici dio su projekta Tulum s(l)ova, projekt poticanja čitanja iz užitka. Ovaj projekt provode školske knjižnice diljem hrvatske prema zamisli Draženke Stančić, uz pomoć tima za provedbu iz OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec, uz potporu Hrvatske udruge školskih knjižničara.

 

IMG_20180518_102118

 

Učenici naše škole uživali su u čitanju i druženju s mališanima, a to možemo vidjeti iz njihovih komentara:

„U dječjim vrtićima, koje smo posjetili, bilo je jako zabavno i smiješno. Družili smo se s petogodišnjacima koji su nas oduševili svojom maštom, kreativnošću i znanjem o prirodi, životinjama i životu na selu. Unatoč tome što su mali, jako su zainteresirani za rad u vrtu, uzgoj biljaka i životinja. Nakon što smo pročitali priču o seoskoj farmi, većina mališana izrazilo je želju da jednom u budućnosti imaju svoju farmu. Ovo je bilo jedno lijepo iskustvo te se veselimo ponovnom susretu s vrtičancima. U vrtićima su nas lijepo primili i ugostili te nam predstavili na koji način  rade s djecom. Nadamo se da će neki od ovih mališana u budućnosti postati učenici naše škole“

Marina Širjan i Antonela Štimac, 1.a1

 

Još o ovoj aktivnosti:

 

https://www.facebook.com/Knjiznica-SGS-535994909813510/?ref=br_rs

 

https://www.facebook.com/Srednja-gospodarska-%C5%A1kola-Kri%C5%BEevci-168792299844847/

 

 

 

 

OBJAVLJENO: 18.12.2017.

 

PREDSJEDNICA REPUBLIKE HRVATSKE KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ POSJETILA UČENIKE SREDNJE GOSPODARSKE ŠKOLE KRIŽEVCI

 

U četvrtak, 14. prosinca 2017. godine imali smo iznimnu čast jer je u posjetu školi došla predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović. U kratkom razgovoru ravnatelj je predsjednicu upoznao s radom škole. Zatim se predsjednica pozdravila i fotografirala s učenicima, nastavnicima i ostalim djelatnicima koji nisu skrivali svoje oduševljenje. Ravnatelj je zatim predsjednici uručio poklon, košaru sa proizvodima naše škole. Nakon toga predsjednica je obišla i mljekarski praktikum te probala naše proizvode.

 

kgk03

 

kgk01

 

kgk02

 

http://prigorski.hr/predsjednica-porucila-krizevackim-osnovnoskolcima-ocekujem-da-vi-budete-sutra-predsjednica-premijer-ministri/

 

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1724100757647319&id=168792299844847

 

 

OBJAVLJENO: 18.12.2017.

 

O NAMA IZ DRUGIH MEDIJA

 

Specijalisti stočarstva Savjetodavne službe dobili su prigodu svoje znanje prenijeti mladima kroz praktične prikaze i nastavu u praktikumu u okviru tečaja „Proizvodnje mlijeka“.

http://www.savjetodavna.hr/vijesti/13/5195/na-tecaju-proizvodnja-mlijeka-najzanimljiviji-prakticni-dio/

 

 

Ministar Tomislav Tolušić potpisao je danas, 13. prosinca 2017. godine 30 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava srednjim školama za promociju i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja u poljoprivredi 2017. vrijednih 13 milijuna kuna.

http://www.mps.hr/hr/novosti/ministar-tolusic-potpisao-ugovore-vrijedne-13-milijuna-kuna-s-poljoprivrednim-skolama

 

 

 

OBJAVLJENO: 08.12.2017.

 

PREDAVANJE NA TEMU „PROCESI DEGRADACIJE TLA“

 

Učenici 2a, 3a i 3a1 pod vodstvom profesorice tloznanstva Zlate Gec i profesorice bilinogojstvaVerke Filipović prisustvovali su predavanju „Procesi degradacije tla“. Predavanje je održano u sklopu Znanstvene tribine, kojom je obilježen Svjetski dan tla (5.prosinca). Moderatori tribine bili su akademici Frane Tomić i Ferdo Bašić te dr. povijesti Ivan Peklić.

 

pslika1

 

Predavanje na temu „Procesi degradacije tla“ održao je Andrija Špoljar profesor na Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima.

pslika2

 

Procesi degradacije tla događaju se zbog prirodnih čimbenika i pod utjecajem aktivnosti čovjeka.

Mogu biti fizikalni, kemijski i biološki. Tla su najviše ugrožena erozijom, isušivanjem i zadađenjem. Uglavnom  su to posljedice ljudske aktivnosti.

 

pslika3

 

Procesi degradacije događaju se i na tlima Republike Hrvatske.

 

pslika4

 

Postoje metode i postupci kojima se degradacija tla može zaustaviti i popraviti stanje tla. Za provedbu je temeljno znanje!

2a David Pivar
3a Leonardo Dreta
3a1 Ema Perković

 

 

 

OBJAVLJENO: 08.12.2017.

 

SVETI NIKOLA DOŠAO I U NAŠU ŠKOLU

 

Dana 6. prosinca 2017. godine, s početkom u 19:15, u našoj školi održan je kratki program povodom sv. Nikole za djecu i unuke djelatnika Srednje gospodarske škole Križevci. Učenici naše škole, s profesoricom Martinom Čengić Filipčić, priredili su kratki program za mališane.

 

nikola02

 

 

U programu su sudjelovali učenici:Anamarija Vuković, Nikolina Hubina, Marija Palić, Irena Paola Ištok, Martin Šurina i Lorena Picig. Djeci su se najviše dopale kratke lutkarske predstave "Pismo sv. Nikoli" i "Kako je Krampus postao dobar“. Nastupio je i Luka Horvat s kratkom izvedbom na gitari.

 

nikola03

 

Na kraju programa došao je i naš dragi sveti Nikola u pratnji Krampusa, zajedno su djeci  podijelili darove te su djeca shvatila da Krampus i nije tako strašan kao što svi misle. Djeca su se jako veselila poklonima. Na kraju smo se svi počastili ukusnim kolačima i igrali s mališanima koji su nam, svojom igrom i veseljem, svima izmamili osmijehe na lica.

 

nikola01

 

Vijest napisala:

Lorena Picig, 3.c

 

 

 

OBJAVLJENO: 18.11.2017.

 

TERENSKA MULTIDISCIPLINARNA NASTAVA U MAĐARSKOJ

 

Učenici  1a, 1a1 i 1c razreda proveli su radno gotovo cijeli dan 16.11.2017. na terenskoj nastavi iz fizike, matematike, povijesti i engleskog jezika u Mađarskoj.

 

TMNM02

 

Nastava povijesti je odrađena u utvrdi Sigetvar, a uz razgled utvrde posjetili smo etno-tursku kuću i prošetali gradom Sigetvarom.

U Pečuhu su učenici odradili nastavu fizike i matematike u Fizikalnom laboratoriju koji je u sklopu Zsolnay centra te razgledali Zsolnay centar s tvornicama keramike, malim dućanima, kazalištem, igralištem i sveučilišnim centrom.

 

TMNM03

 

Nakon radnog dijela razgledali smo centar Pečuha i odmorili te puni dojmova u kasnijim satima stigli u Križevce.

 

TMNM01

 

Učenike su vodili nastavnici Zdenko Horvat, Lidija Babić Turković, Nataša Mikinac i Draženka Majdak Kutičić.

 

Foto i tekst;

Draženka Majdak Kutičić, prof.

 

 

 

OBJAVLJENO: 29.10.2017.

 

10. SAJAM POSLOVA, 2017.

 

Dana 27.10.2017.godine Srednja gospodarska škola Križevci je promovirala strukovna zanimanja u području poljoprivrede, prehrane i veterine u sklopu 10.Sajma poslova u organizaciji HZZ-a. Školu su na info-pultu predstavile učenice 3a1 razrednog odjela, Valentina Vrban i Mateja Lončar.

 

SP1.jpg

 

Sajam poslova su pod stručnim vodstvom nastavnica Enise Blašković – Gagro i Tihane Radiček Vrhovec, posjetili i učenici završnih (maturalnih) razreda naše škole.

 

SP2.jpg

 

Ovim putem učenici su bili u mogućnosti upoznati ponudu tržišta rada te na jednom mjestu kontaktirati sa poslodavcima koji su bili na sajmu.

 

SP3.jpg

 

Koordinaciju je vodio nastavnik Zoran Vrhovec, mag.ing.agr.   

 

 

Više o ovome:

 

http://prigorski.hr/foto-odrzan-10-sajam-poslova-krizevcima/

 

https://www.krizevci.info/2017/10/27/danas-u-rctp-u-10-sajam-poslova-u-krizevcima/

 

https://www.krizevci.hr/index.php/rss/2382-u-krizevcima-odrzan-10-sajam-poslova

 

 

Foto i tekst;

Zoran Vrhovec,mag.ing.agr.

 

 

 

OBJAVLJENO: 18.10.2017.

 

NAGRADNO PUTOVANJE

 

Srednja gospodarska škola prema programu Tima za kvalitetu nagradila je najbolje učenike po uspjehu, učenike s najmanjim brojem izostanaka, najbolje na praktičnoj nastavi, najsportaše te najčitača i asistenta u knjižnici nagradnim putovanjem na kino predstavu u Cinestar kino u Branimir centru u Zagrebu 13.10.2017.

 

 

KINO 3

 

KINO 4

 

KINO 2

 

Č e s t i t a m o   n a g r a đ e n i m   u č e n i c i  m a !

 

                                                                                                             Vijest objavile i događaj poslikale:

                                                                                                              Martina Tinodi i Lidija Babić Turković

 

 

 

OBJAVLJENO: 06.10.2017.

 

PROMICANJE ISTINE O DOMOVINSKOM RATU

U SREDNJOJ GOSPODARSKOJ ŠKOLI KRIŽEVCI

 

Dana 28. rujna  i 4. listopada 2017. godine članovi Udruge dobrovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske Podružnica Koprivničko-križevačke županije umirovljeni branitelji  Nino Čeredar i Stevo Mladenović održali su predavanja za 1b, 1g, 2a, 2a1 i 2c razred uz podršku nastavnice povijesti  profesorice Draženke Majdak Kutičić.

 

DomRat1.jpg

 

Učenici su upoznati s uzrocima, tijekom  Domovinskog rata i završnim oslobađanjem Republike Hrvatske te osnutkom i djelovanjem postrojbi s područja Koprivničko –križevačke županije.

 

Također su učenici upoznati s podacima o ukupnim žrtvama Domovinskog rata i problemima koji još postoje među braniteljima, nestalim i poginulim braniteljima s našeg područja.

 

Učenici su sa zanimanjem pratili izlaganja, a osobito su ih se dojmila osobna svjedočanstva predavača.

 

Više o ovome?Klikni me!

 

Tekst i fotografije:  Draženka Majdak Kutičić, prof.

 

 

 

 

OBJAVLJENO: 03.10.2017.

 

NASTAVA U JAVNOJ VATROGASNOJ POSTAJI KRIŽEVCI

 

Učenici prvih razreda Srednje gospodarske škole Križevci su uz voditelja Damira Bolfeka i ove godine odradili dio nastave iz zaštite na radu u Javnoj vatrogasnoj postaji Križevci.

 

Djelatnici postaje upoznali su učenike sa značajem JVP u prevenciji i gašenju požara, opremom za gašenje požara i drugim vrstama intervencija koje obavljaju, kao i sa prezentacijom primjene iste u pojedinim situacijama.

 

JVP2.jpg

 

Učenici su sa pažnjom pratili izlaganja , sudjelovali u prezentaciji primjene opreme i postavljanjem pitanja pokazali velik interes za ovakvu nastavu na terenu.

 

Srednja gospodarska škola Križevci se zahvaljuje na kvalitetnoj i  dugogodišnjoj suradnji JVP-Križevci.

 

Tekst i slike: Damir Bolfek, dipl.ing.

 

 

 

OBJAVLJENO: 29.09.2017.

 

TRANSNACIONALNI SASTANAK I NATJECANJE ORAČA

U POLJOPRIVREDNOJ ŠKOLI U KAPOŠVARU 29. RUJNA 2017.

 

Nastavlja se dobra suradnja Srednje gospodarske škole  Križevci i Poljoprivredne škole iz mađarskog Kapošvara.  U sklopu pripremnih dogovora vezano za realizaciju boravka naših i austrijskih učenika u Kapošvaru u projektu Erasmus+, K2, učenici naše škole sudjelovali su i na međunarodnom natjecanju orača.

 

Domaćin natjecanja bila je također poljoprivredna škola iz Kapošvara. Na natjecanju su sudjelovali učenici 3.a razreda, Josip Cerovski i  Dalibor Dreta. Njihov voditelj na natjecanju bio je nastavnik Gordan Bužić. Nakon natjecanja održana je prigodna podjela priznanja i nagrada svim sudionicima.

 

Boravak je iskorišten i za finalne dogovore vezano za petodnevnu stručnu posjetu naših učenika i voditelja u Kapošvaru. Koordinator u projektu nastavnik Damir Bolfek i ravnatelj škole Toni Svoboda sastali su se sa ravnateljem škole iz Kapošvara  Šandorom Tormom i koordinatorom u projektu u mađarskoj školi, Gyulom Nagy.

 

Dogovoreni su svi detalji oko  sadržaja projektnih aktivnosti te smještaja za vrijeme petodnevnog boravka u Kapošvaru koja će biti sredinom listopada.

 

Više o ovome?Klikni me!

Tekst: Toni Svoboda, prof.

 

 

OBJAVLJENO: 22.9.2017.

 

TERENSKA NASTAVA U LONJSKOM POLJU

 

 22.9.2017. Učenici 4.a i 3.a razreda, zanimanje poljoprivredni tehničar opći, krenuli su rano ujutro pod stručnim vodstvom prof. Nade Kalamize i prof. Zlate Gec na put prema Lonjskom polju.

 

Stigavši na OPG Franjo Šklepe najprije su vidjeli kineski šaš (lat.Misantus Giganteus) koji se kao inovativna kultura koristi za biogorivo.

 

Lonjsko004.jpg

 

To je kultura koja se brzo razmnožava i tako daje oko 100 sadnica godišnje. Uzgoj je subvencioniran od strane EU i smatra se vrlo dobrim ulaganjem. Traži puno vlage pa zemljište ima dobro razvijen sustav navodnjavanja.

 

Vidjeli smo i ekstenzivan način uzgoja stoke na pašnjaku. Na pašnjaku se nalazilo oko 500-tinjak grla goveda i oko 150 konja. Pašnjakom se koriste goveda iz više OPG-ova, pa je tako isti i nadgledan kamerama. Goveda i konji tamo provode 7-8mj.(cca od travnja do studenog).

 

Lonjsko003.jpg

 

Lonjsko007.jpg

 

Lonjsko005.jpg

 

Zatim su učenici i profesori degustirali proizvode domaćina te proveli dio vremena u ugodnom druženju.

 

Lonjsko001.jpg

 

Za kraj posjeta OPG F. Šlepme razgledali su polje soje na koje su domaćini vrlo ponosni zbog ovogodisnjeg uroda. Na povratku kući posjetili su još jedan OPG u mjestu Potok koje se bavi uzgojem ovaca te su time završili terensku nastavu.

 

Lonjsko008.jpg

 

Lonjsko006.jpg

 

Lonjsko002.jpg

 

Tekst i slike: učenica Valentina Drakšić

 

 

 

 

OBJAVLJENO: 22.9.2017.

 

TERENSKA MULTIDISCIPLINARNA NASTAVA

IZ FIZIKE, POVIJESTI  I HRVATSKOG JEZIKA- ZAGREB, RIJEKA, KRK

 

Dana 22.9.2017. učenici 2a, 2a1, 2c i 2b i 2g razreda posjetili su Tehnički muzej Nikole Tesle u Zagrebu gdje su uz stručno vođenje obišli kabinet Nikole Tesle, rudnik i sve ostale odjele muzeja.

 

Nakon toga  stigli smo na Trsat gdje smo obišli svetište i gradinu, a zatim se uputili u Astronomski centar u Rijeci. U centru je priređeno predavanje o asteroidima te održana 3D prezentacija u planetariju.

 

Na otok Krku put nas je vodio u Jurandvor kod Baške gdje su učenici uz stručno vođenje saznali sve o Bašćanskoj ploči. Nakon razgleda crkve sv. Lucije i samostana terensku nastavu smo završili šetnjom i okrjepom u Baškoj.

 

Učenike su vodili nastavnici Martina Čengić Filipčić, Martina Tinodi,  Zdenko Horvat, Enisa Blašković – Gagro i Draženka Majdak Kutičić.

 

Više o ovome? Klikni me!

Tekst: Draženka Majdak Kutičić

Fotografije: Enisa Blašković- Gagro

 

 

 

OBJAVLJENO: 05.06.2017.

 

 

TULUM SLOVA U CENTRU ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE

 

U srijedu, 31. svibnja, učenice Srednje gospodarske škole, Nikolina Hubina, Lea Penđak, Lorena Picig, Irena Paula Ištok i Ananamarija Vuković, posjetile su Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju u Križevcima zajedno sa svojim profesoricama hrvatskog jezika Mihaelom Nemčec, Martinom Čengić, knjižničarom Tomislavom Ružićem te ravnateljem Tonijem Svobodom.

Učenice su predstavile našu školu i učenicima Centra pročitale poučne i prigodne priče o životinjama.

 

Izradile su plakat sa skicom škole i školskog praktikuma, pomoću kojeg su učenicima prikazale čime se škola bavi, što učenici uče te sami izgled škole. Govorile su im o smjerovima koje škola upisuje te objasnile čime će se baviti naši učenici kada završe određena zanimanja. Naravno, naše učenice ugodno su porazgovarale s učenicima Centa o tome čime bi se oni voljeli baviti u budućnosti.

 

COR2017.jpg

 

Učenicima i profesorima svidjela se naša prezentacija te su s našim ravnateljem Tonijem Svobodom dogovorili posjet našoj školi i obilazak školskog praktikuma.

 

Moram napomenuti da je ovo bilo jedno jako lijepo iskustvo i da mi nije nimalo žao što sam u tome sudjelovala. Drago mi je što su naši profesori odabrali Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju za naš treći posjet u projektu Tulum slova. Učenici su nas lijepo prihvatili, sudjelovali u našem programu i pokazali veliko znanje o životinjama. Pokazali su nam da oni mogu raditi sve, da puno znaju, da su puni ljubavi i želje za novim znanjima, iskustvima i prijateljstvom. Nas su potaknuli na razmišljanje i osvijestili nam da ih ne trebamo gledati drugim očima, oni žele sve isto kao i mi: ljubav, znanje i prijateljstvo.

 

Veselimo se njihovom posjetu i, nadamo se, našem ponovnom posjetu Centru i sljedeće godine.

 

 

Vijest napisala:

Anamarija Vuković, 2.a1

 

 

 

OBJAVLJENO:26.05.2017.

 

TERENSKA NASTAVA UČENIKA 25.5.2017.

 

U četvrtak, 25.5.2017. učenici 3a i 3a1 razrednog odijela bili su na terenskoj nastavi u Podravini. Profesorice Nada Kalamiza i Zdravka Savić uz pratnju profesorice Enise Blašković, vodile su učenike na različite poljoprivredne proizvodne  površine.  Prvo su posjetili plantažu borovnica na kraju sela Peteranec gdje se iza velikog natpisa “Volim borovnice” nalazi vrijedna ekipa koja na više od dva hektara uzgaja 5000 sadnica borovnica u vlasništvu Igora Seleša.

 

SavicKalam01.jpg

 

Nakon toga učenici su posjetili OPG Panić Zlatka u Koprivnici (Miklinovec) koji se bavi proizvodnjom  kravljeg  mlijeka i koji je u kategoriji najboljih proizvođača kravljeg mlijeka u županiji zauzeo prvo mjesto. OPG Panić uzgaja oko 200 goveda, 70-ak krava u mužnji, a nedavno su nabavili i robot za mužnju. Riječ je o sofisticiranom komadu napredne tehnologije kakvih postoji samo nekoliko u Hrvatskoj, a u našem kraju je jedini.

 

SavicKalam02.jpg

 

U Hlebinama su posjetili Galeriju Josp Generalić  koja se prostorno i tematski naslanja na staru kuću Ivana Generalića, a sadrži izbor djela iz bogatog opusa Josipa Generalića: ulja na staklu i platnu, akvarele i grafike.

 

SavicKalam03.jpg

 

Posljednja destinacija koju su učenici posjetili je OPG Ivica Ivančan, a on se nalazi u blizini hrvatsko-mađarske granice, odnosno selu Novačka. OPG Ivica Ivančan bavi se također proizvodnjom kravljeg mlijeka i jedan je od najuspješniji proizvođača u županiji. Sin Marko Ivančan prošle školske godine završio je svoje srednjoškolsko obrazovanje upravo u našoj školi te zajedno sa ostalim članovima obitelji uspješno vodi farmu.

 

SavicKalam04.jpg

 

Tekst i slike: Zdravka Savić

 

 

 

OBJAVLJENO:18.05.2017.

 

UČENICI ŠKOLE NA PRAKSI U AUSTRIJI

 

Uspješno odrađen prvi dio projekta Erasmus+ KA2 pod nazivom „Suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse“, u Poljoprivrednoj tehničkoj školi u Austrijskom gradu Gussingu od 07.05.2017. do 12.05.2017.godine.

 

Partneri u projektu su srednje poljoprivredne škole iz gradova:

Gussing-Austrija, Kaposvar-Mađarska i Križevci -Hrvatska.

 

U projektu sudjeluje po deset učenika i dva nastavnika iz svake škole partnera.

Sudionici su dopodne prisustvovali tematskim  predavanjima : Biološka poljoprivreda, Proizvodnja bioenergije iz obnovljivih izvora energije, Biomasa iz biljnih međukultura i  Održiva obrada tla te Ekološki prihvatljive gradnje objekata.

 

Poslije podne su obišli praktikume škole, te bili na terenskoj nastavi u posjetu farmama za konvencionalni i bio-uzgoj svinja te  goveda za mlijeko i meso, tehnoloških pogona za proizvodnju biodiesela, bioplina, toplinske energije korištenjem sunčeve energije i „drvenog čipsa“, u pogonu za zbrinjavanje otpada, te na obilasku kulturnih i povijesnih znamenitosti zemlje domaćina, Austrije. (Dvorac Esterhazy u Železnom, crkva sv. Ladislava sa kriptom u Gussingu, povijesni radni logor u Bildienu.)

 

Cilj projekta je steći nova znanja i iskustva o viziji budućnosti održivog razvoja cjelokupnog čovječanstva u kontekstu:

 

- prednosti  korištenja obnovljivih izvora energije: sunčeva energija, proizvodnja bioplina i bio diesela iz bio mase i iz bio otpada-„ČISTA ENERGIJA“ u odnosu na konvencionalne izvore energije: nafta, zemni plin, benzin kojih su zalihe ograničene i korištenjem zagađuju okolinu.

 

- spoznaja o ograničenosti resursa vode, zraka i obradivih površina za proizvodnju hrane te važnosti biološkog uzgoja biljaka i životinja, što znači proizvoditi manje količine kvalitetnije hrane, za zdraviji i duži  životni vijek ali i ekološki prihvatljivo.

 

-građenja stambenih i proizvodnih objekata. Koristiti ekološki prihvatljive materijale koji su bio razgradivi (drvo, slama) a ujedno imaju i dobra izolacijska svojstva.

 

Vrijednost projekta je izražena i kroz nova poznanstva i druženja s učenicima iz škola zemalja partnera kojima ni jezične barijere nisu bile problem u komunikaciji.

 

Slijedeća faza projekta provesti će s u školi partneru iz Kapošvara –Mađarska u listopadu 2017 godine.

 

BolfekAust10

 

BolfekAust11

 

BolfekAust12

 

BolfekAust13

 

BolfekAust14

 

BolfekAust15

 

BolfekAust16

 

BolfekAust17

 

BolfekAust18

 

BolfekAust19

 

BolfekAust20

 

BolfekAust21

 

BolfekAust22

 

BolfekAust23

 

BolfekAust24

 

BolfekAust25

 

BolfekAust26

 

BolfekAust27

 

BolfekAust28

 

BolfekAust29

 

BolfekAust30

 

BolfekAust31

 

BolfekAust32

 

BolfekAust33

 

BolfekAust34

 

BolfekAust35

 

BolfekAust36

 

BolfekAust37

 

BolfekAust38

 

BolfekAust39

 

BolfekAust40

 

BolfekAust41

 

BolfekAust42

 

BolfekAust43

 

BolfekAust44

 

BolfekAust45

 

BolfekAust46

 

BolfekAust47

 

BolfekAust48

 

BolfekAust49

 

BolfekAust50

 

BolfekAust51

 

BolfekAust52

 

BolfekAust53

 

BolfekAust54

 

BolfekAust55

 

BolfekAust56

 

BolfekAust57

 

BolfekAust58

 

Vijest napisao:

Damir Bolfek, dipl.ing.

 

 

 

OBJAVLJENO:11.05.2017.

 

DANI TRAVNJAKA U KOPRIVNICI

 

Srednja gospodarska škola Križevci kao i svake godine tako i ove, sudjelovala je na 21. Danima travnjaka u Koprivnici od 5. do 7. svibnja 2017.  U petak, 5. svibnja održana su stručna predavanja na kojima je profesorica Zdravka Savić održala prezentaciju o školi i  školskim programima Srednje gospodarske škole Križevci te sudjelovala na ostalim predavanjima vezanim uz poljoprivrednu proizvodnju.

Travnjak2017_1

 

U subotu, 6. svibnja profesorice Dragica Bužić i Zdravka Savić te učenice Tea Filipan i Dragana Šuka uredile su štand  škole  na kojem je također prezentirana škola i školski proizvodi. Na štandu se mogao degustirati polutvrdi sir  gauda i svježi kravlji sir sa vrhnjem koju učenici proizvode u mljekarskim praktikumu škole zajedno sa svojim nastavnicima.

Travnjak2017_2

 

U nedjelju 7. svibnja profesori Gordan Bužić i Zdravka Savić te učenici Tomo Kišiček, Aleksandar Vučković, Katarina Grivić i Katarina Imbriovčan također su na štandu prezentirali školu uz degustaciju sira. Profesor Gordan Bužić sa učenicima Tomom Kišičekom i Aleksandrom Vučkovićem izveli su stručni prikaz cijepljenja voćaka.

 

Vijest napisala:

Fotografije:

Zdravka Savić, dipl.ing.

 

 

 

OBJAVLJENO:08.05.2017.

 

POSJET VRTIĆU „ZRAKA SUNCA”

 

U srijedu 3. svibnja 2017., zajedno sa svojim profesoricama hrvatskog jezika Mihaelom Nemčec i Martinom Čengić i knjižničarem Tomislavom Ružićem, posjetili smo Dječji vrtić „Zraka sunca“.

Naše učenice Nikolina Hubina, Lea Penđak, Anamarija Vuković, Marija Tretinjak i Petra Bušetinčan Binder čitale su vrtićancima.

 

ZSunca2017_01.jpg

 

Sve priče bile su povezane uz naše najdraže godišnje doba, proljeće, tako da smo čitali priču o dolasku proljeća, o sretnoj sjemenki, o žutom cvijetu i jednu pjesmu o suncu.

 

ZSunca2017_02.jpg

 

Na samom kraju učenica je sjela na pod, među djecu, i pročitala priču Sunčane Škrinjarić „Plesna haljina žutog maslačka“. Djeca su također sudjelovala u čitanju ove priče, učenica im je postavljala pitanja, vezana uz priču, na koja su ona s veseljem i zainteresiranošću odgovarala.

 

ZSunca2017_04.jpg

 

Nakon toga, za naše male vrtićance, pripremili smo malu aktivnost. Izradili smo plakat s likovima iz priče te smo tako zajedno ponovili pročitano.Na kraju naše aktivnosti pedagoginja i ravnateljica vrtića lijepo su nas ugostile i provele nas u obilazak vrtića i dvorišta.

 

ZSunca2017_03.jpg

 

Mogu samo reći da je to jedno nezaboravno i predivno iskustvo koje bih voljela ponoviti. Kada vidite te dječja lica puna veselja i ljubavi jednostavno vas preplave emocije i ispuni osjećaj ljubavi, a ništa nema ljepše od njihovog zagrljaja, to je nešto neopisivo.

 

 

 

Voljela bih da imamo još i više ovakvih  aktivnosti i veselim se nastavku projekta „Tulum slova“ i čitanju iz užitka.

 

Vijest napisala:

Anamarija Vuković, 2.a1

 

 

 

OBJAVLJENO:06.05.2017.

 

15. DRŽAVNO NATJECANJE UČENIKA U DISCIPLINAMA:

AGRO, FLORA, NUTRI-VITA I PEKAR

 

 

U organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te Poljoprivredno šumarske škole Vinkovci , 27. i 28. travnja u Poljoprivredno šumarskoj školi Vinkovci u Vinkovcima održano je 15. Državno natjecanje učenika srednjih škola Republike Hrvatske iz Obrazovnog sektora poljoprivreda, prehrana, veterina u disciplinama: Agro, Flora, Nutri-vita i Pekar.

 

Agro2017Vink05

 

Svečano otvorenje održano je 27. travnja u 15 sati u holu škole u nazočnosti natjecatelja,  mentora, članova Državnog povjerenstva predstavnika Županije, Grada te Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Svečanost otvorenja popraćena je prigodnim recitalom uz pjesmu tamburaša, a završena prozivkom  natjecatelja. Na državnom natjecanju sudjelovalo je 39 učenika iz 28 srednjih škola Republike Hrvatske.

 

Agro2017Vink01

 

Uz pozdravnu riječ domaćina, natjecateljima i mentorima, poticajnim se riječima  obratila i viša stručna savjetnica za sektor poljoprivreda, prehrana, veterina Dragica Vrgoč te docentica doktorica Jadranka Mustapić Karlić  pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport, mlade i demografiju.

Nakon svečanog otvorenja natjecatelji su pristupili teorijskom dijelu natjecanja i prvom dijelu praktičnog zadatka – prezentacijama.

 

U disciplini Agro natjecalo se 15 učenika zanimanja poljoprivredni tehničar opći, poljoprivredni tehničar biljne proizvodnje, poljoprivredni tehničar fitofarmaceut, poljoprivredni tehničar vrtlar, agroturistički tehničar i agrotehničar.

 

Agro2017Vink02

 

U petak, 28. travnja, održan je drugi dio praktičnog zadatka u kojemu su natjecatelji  pokazali svoje kompetencije u pripremi sijačice za sjetvu i izvođenje same sjetve na poljoprivrednim površinama  škole.

Na državnom natjecanju Srednju gospodarsku školu Križevci, predstavljao je učenik  4. a razreda opći smjer, Kristijan Pečarić, koji je zauzeo 4. mjesto sa ukupno 90,5 bodova. Učenik i mentorica Verka Filipović dipl.inž.poljop., zadovoljni su ostvarenim rezultatima.

 

Agro2017Vink03

 

Dok su učenici rješavali  zadatke, domaćini su mentorima organizirali  obilazak grada  i vrijedna predavanja o pozitivnim iskustvima  škola. U ugodnom ozračju, nakon svečane podjele priznanja razišli smo se do novog natjecanja u nekom novom gradu. 

 

Agro2017Vink04

 

Tekst i slike:

Verka Filipović, dipl.ing.

 

 

 

OBJAVLJENO:10.04.2017.

 

MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ PRUŽANJA PRVE POMOĆI

 

U subotu 08.04.2017. godine održano je međužupanijsko natjecanje iz pružanja prve pomoći u OŠ ''Antun Nemčić Gostovinski'' Koprivnica. Učenice naše škole nastupile su u kategoriji mladih i osvojile odlično drugo mjesto !


Ekipu su činile: Ena Kovačić 2.c-  vođa ekipe
                         Sara Lončarić 2.c-  zamjenik vođe
                         Lea Penđak 2.c-  član
                         Irena Paula Ištok 2.c-  član
                         Marija Kovačević 3.g-  član

 

Ekipu je pripremala Maja Postrimovski, asistentica u nastavi.

 

ppomocZup2017.jpg

Na dvije radne pozicije (radilišta) provjeravalo se praktično znanje i vještine pružanja prve pomoći kroz dvije različite simulirane situacije nesretnih slučajeva gdje su naše učenice pokazale odlično poznavanje pružanja prve pomoći.

 

Nakon toga uslijedila je pismena provjera znanja na četiri radne pozicije gdje se provjeravalo znanje o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima i znanje prve pomoći.

 

Tekst i slike:

Maja Postrimovski

 

 

OBJAVLJENO:09.04.2017.

 

TERENSKA NASTAVA – AGROMEĐIMURJE D.D.

 

Učenici 4a, 4a1, 3g razrednog odijela posjetili su 6.4.2017. godine, proizvodne površine tvrtke Agromeđimurje d.d., farmu koza u Kotoribi, te ratarske površine OPG Puhar iz Velikog otoka. Zlata Gec, Nada Kalamiza, Dragica Bužić, Gordanom Bužić i Zdravka Savić vodili su učenike na farmu koza, u rasadnik, voćnjak, vinograd, vinariju te ratarske površine. Učenici su u opširnom programu mogli vidjeti tehnologiju proizvodnje pojedinih grana poljoprivrede i upoznati se sa suvremenim načinom uzgoja pojedinih vrsta.

Agromedjimurje01Tekst i slike:

Zdravka Savić, dipl.ing.

 

OBJAVLJENO:04.04.2017.

 

TERENSKA NASTAVA – VARAŽDIN

 

U Utorak 4. travnja, 2017.godine učenici 3a, 3a1 i 3g razrednoj odjela bili su na terenskoj nastavi-vježbama pod vodstvom profesorica Zlate Gec i Zdravke Savić. U Varaždinu  su posjetili entomološki muzej gdje su prisustvovali predavanjima i radionici o prepoznavanju kukaca, te obišli entomološku zbirku.

 

Kukci04042017

 

Također su posjetili poduzeće Pavetić d.o.o. koja se bavi proizvodnjom sadnog materijala vrtnog  i ukrasnog bilja na otvorenim i u zaštićenim prostorima.  Uz to pružaju usluge uređenja krajobraza te izvedbe krovnih i vertikalnih vrtova. Obišli su i OPG Grunt vlasnika Vladimira Bajsa u Imbriovcu koji se bavi proizvodnjom povrća i presadnica. Prikazana im je tehnologija mehanizirane sjetve u kontejnere, automatizirano pikiranje povrća, komore za naklijavanje, proizvodnja u plastenicima, te automatizirano pranje i sortiranje povrća.

 

Tekst i slike:

Maja Postrimovski / Zdravka Savić

 

OBJAVLJENO:06.04.2017.

 

TULUM SLOVA U DJEČJEM VRTIĆU KRIŽEVCI

U četvrtak, 30. ožujka 2017. godine, učenici Srednje gospodarske škole Križevci: Marija Palić, Lorena Tubić, Valentina Klasić i Valerija Vrban, zajedno s knjižničarom Tomislavom Ružićem i profesoricama hrvatskoga jezika Mihaelom Nemčec i Martinom Čengić, posjetili su Dječji vrtić Križevci  kako bi nastavili s već započetim projektom čitanja iz užitka – Tulumom slova i razveselili djecu čitajući im prigodne priče i pjesme.

Na ulazu u vrtić srdačno nas je dočekala pedagoginja i uputila nas u skupinu „Kockice“.

TulumSlovaVrtic2017_3.jpg

Kao ovogodišnju temu, za priče i pjesmice, odabrali smo proljeće. Naše druženje započeli smo razgovorom o proljeću i djeci pročitali priču o vjesniku ovog godišnjeg doba. Učenica Marija Palić sjela je među razigrane mališane i  pročitala im priču Sunčane Škrinjarić „Plesna haljina žutoga maslačka“.

Mališanima se priča svidjela i nakon čitanja točno su odgovorili na sva postavljena pitanja. Svoje čitanje završili smo prigodnim pjesmicama i tako se pripremili za blagdan koji nam uskoro dolazi.

Nakon ugodnog druženja domaćini su nas počastili sokom i kolačima.

Nadamo se da ćemo ovo ugodno druženje i čitanje iz užitka ponoviti i sljedeće godine.

Tekst i slike:

Tomislav Ružić

 

 

OBJAVLJENO:21.03.2017.

 

ZAŠTITA ZDRAVLJA I SIGURNOST NA RADU

 

Dana 15.03.2017.godine učenici naše škole sudjelovali su u projektu Hrvatskog zavoda za zaštitu zdravlja i sigurnosti na radu pod nazivom „PRIMJENA MJERA I INFORMIRANOST UČENIKA SREDNJIH STRUKOVNIH ŠKOLA O ZAŠTITI NA RADU“

 

Djelatnici HZZZSR su sa učenicima naše škole proveli anketu vezanu za projekt i održali predavanje o zaštiti na radu u poljoprivrednoj djelatnosti .

 

Projekt je do sada proveden u 70 škola i u projektu je sudjelovalo 2500 učenika raznih strukovnih zanimanja.

 

znr01.jpg

 

 

Cilj projekta je kontinuirani razvoj kulture sigurnosti na radu učenika srednjih strukovnih škola.

U projektu je sudjelovalo 38 učenika iz različitih razrednih odjeljenja SGŠ –Križevci.

Organizator provedbe projekta u SGŠ Križevci bio je Damir Bolfek dipl.ing strojarstva.

 

Tekst i slike:

Damir Bolfek, dipl.ing.

 

 

OBJAVLJENO:13.03.2017.

 

GRADSKO NATJECANJE IZ PRUŽANJA PRVE POMOĆI

 

PP2017_01

 

U subotu 11.03.2017. održano je gradsko natjecanje iz pružanja prve pomoći u OŠ S.R.Erdody. Učenice naše škole nastupile su u kategoriji mladih.


PP2017_02

Ekipu su činile:

Ena Kovačić 2.c-vođa ekipe
Sara Lončarić 2.c-zamjenik vođe
Lea Penđak 2.c-član
Irena Paula Ištok 2.c-član
Marija Kovačević 3.g-član

Ekipu je pripremala Maja Postrimovski.


PP2017_03      PP2017_04

 

PP2017_05      PP2017_06

 

PP2017_07      PP2017_08

 

PP2017_09      PP2017_10

 

PP2017_11   PP2017_12   PP2017_13

 

PP2017_14   PP2017_15   PP2017_16

 

PP2017_17   PP2017_18

Na dvije radne pozicije (radilišta) provjerava se praktično znanje i vještine pružanja prve pomoći kroz dvije različite simulirane situacije nesretnih slučajeva gdje su naše učenice pokazale odlično poznavanje pružanja prve pomoći.

 

Nakon toga uslijedila je pismena provjera znanja na četiri radne pozicije gdje se provjeravalo znanje o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima i znanje prve pomoći.

 

Ekipa Srednje gospodarske škole osvojila je treće mjesto.

 

Čestitamo!

 

 

 

OBJAVLJENO: 17.02.2017.

 

ŽUPANIJSKA SMOTRA LIDRANO 17. VELJAČE U ĐURĐEVCU

 

Kad su jednog poznatog glumca pitali što će biti kad odraste rekao je da će biti glumac. A da to nije uspio, bio bi superjunak.

 

Županijska smotra LiDraNo održana je 17. veljače 2017. U Đurđevcu. Domaćin je bila Gimnazija Dr Ivana Kranjčeva.

Marljivim radom i velikim srcem Fabijan Lončar se plasirao na županijsku smotru LiDraNo i našu školu predstavio monologom iz romana Mladena KerstneraGruntovčani“-„Dudek ide u Njemačku“ pokazavši čitav niz emocija i događaja.

 

L_durdevac17_1

 

Glumac koji je bio u komisiji, Damir Poljičak, je za Fabijana imao samo pohvale, ali su u izrazito jakoj konkurenciji (pogledajte fotografije) presudile nijanse i subjektivni dojam.

 

L_durdevac17_2

 

Fabijanu želimo uspjeh u daljnjem radu!

 

Tekst i slike:

mr.sc. Enisa Blašković-Gagro, prof.

 

 

OBJAVLJENO: 16.02.2017.

 

MEĐUNARODNI DAN DARIVANJA KNJIGA

Obilježen je 14. veljače 2017. na dan sv. Valentina o kojem i nema baš mnogo podataka.

Postoji priča da su čak postojala dvojica. Na vama je da procijenite tko je uveo darivanja i kupovinu poklona.
  
No, idemo dalje. U Gradskoj knjižnici "Franjo Marković" na odjelu za čitanje stručnih časopisa organizirano je književno druženje. Cilj mu je bio skupiti knjige za školsku knjižnicu OŠ Sidonije Rubido Erdody u Gornjoj Rijeci.

Stariji učenici su darovali knjige koje su pročitali, a bile su im drage, a nisu lektira.

 

EBG01.jpg

 

Druženje je organizirala Martina Majdak, a na skupljenim knjigama zahvalila se knjižničarka OŠ S. R. Erdody Jelena Miklečić. Izabrane tekstove naših i stranih pisaca izveli su učenici Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog,

Srednje gospodarske škole Križevci i SŠ "Ivan Seljanec".

 

Naša je škole darovala nešto knjiga, a predstavio ju je Fabijan Lončar pročitavši jedno od najljepših ljubavnih pisama hrvatske književnosti, a to je pismo Petra Zrinskog supruzi Ani Katarini Zrinski uoči smaknuća 1671. u Bečkom Novom Mjestu. Tekst svjedoči o veličini autora i ljubavi prema supruzi Ani Katarini. 

 

EBG02.jpg


 Prisutni su uživali u čitanju lijepih tekstova, griotama i malo stali i uživali u trenutku kojih bi trebalo biti više u ovom užurbanom vremenu.

 

Tekst i slike:

mr.sc. Enisa Blašković-Gagro, prof.

 

 

OBJAVLJENO: 03.02.2017.

 

ŠKOLSKO NATJECANJE U OBRAZOVNOM SEKTORU

POLJOPRIVREDA, PREHRANA I VETERINA U DISCIPLINI AGRO

 

U petak, 03. veljače 2017. godine provedeno je školsko natjecanje u poljoprivrednoj struci.

Tema  natjecanja je  Sjeme, strojevi za sjetvu i sjetva u ratarskoj proizvodnji. Natjecalo se 4 učenika. 

Natjecali su se učenici četvrtih razreda zanimanja poljoprivredni tehničar opći i to:

 

Pečarić Kristijan,

 

Kišiček Tomislav,

 

Pavlak Karla,

 

Vučković Aleksandar, 

 

 

Najveći broj bodova – 93, osvojio je učenik  Pečarić Kristijan zanimanja poljoprivredni tehničar opći

i time se plasirao na Državno natjecanje.

 

Učenike je pripremila njihova mentorica Verka Filipović, dipl.ing.

 

Članovi ocjenjivačkog povjerenstva:

 

Zlata Gec, mag.ing.agr. -  predsjednica

mr.sc.Darko Novotni, dipl.ing. -  član

Dragica Bužič, struč.spec.ing.agr. - članica

 

Agro2017.jpg

 

Poredak učenika sa natjecanja

 

1. tipka 57     teoretski 34 boda    praktični 59 boda     ukupno 93 boda  (Pečarić Kristijan)

2. auto 76      teoretski 31 boda    praktični 56 boda     ukupno 87 boda  (Kišiček Tomislav)

3. buba49     teoretski 29 boda    praktični 56 boda     ukupno 85 boda  (Pavlak Karla)

4. nivo 60      teoretski 26 boda    praktični 54 boda     ukupno 80 boda  (Vučković Aleksandar)

 

 

 

IME I PREZIME

BODOVI- teoretski dio

BODOVI-praktični dio

BODOVI-ukupno

1.Kristijan Pečarić

34

59

93

2.Tomislav Kišiček

31

56

87

3.Karla Pavlak

29

56

85

4.Aleksandar Vučković

26

54

80

 

 

ČESTITAMO UČENICIMA NA POSTIGNUTIM REZULTATIMA!

 

PRVOPLASIRANOM UČENIKU I MENTORICI ŽELIMO USPJEH NA DRŽAVNOM NATJECANJU.

 

 

 

Ravnatelj

                                                                                                                                             Toni Svoboda, prof.

 

 

 

OBJAVLJENO: 27.01.2017.

 

GRADSKI/MEĐUOPĆINSKI LIDRANO 2017.

 

U lijepoj multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice "Franjo Marković", dana 27. siječnja (u petak) 2017. godine održan je Gradski/Međuopćinski LiDraNo. Program je počeo u 8.30, a domaćin je bila Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci.


Našu školu je predstavljao učenik 3.c razreda Fabijan Lončar monologom iz romana Mladena Kerstnera Gruntovčani - Dudek ide u Njemačku i svojom izvrsnom izvedbom plasirao se na Županijsku smotru LiDraNo koja će se održati 17. veljače u Đurđevcu.

 

Lidrano2017.jpg


Svojim već dobro poznatim kajkavskim izričajem Fabijan je oduševio komisiju i publiku.

 

Lidrano2017_2.jpg            Lidrano2017_2.jpg


Najljepše od svega je bilo vidjeti sreću i zadovoljstvo uspjehom malih glumaca koji su prvi puta nastupili pred komisijom i publikom jer "Čovjek postaje najbliži sebi kada postigne onakvu ozbiljnost kakvu ima dijete dok se igra.", rekao je Heraklit.


Fabijanu i njegovoj mentorici Enisi Blašković-Gagro želimo puno sreće na Županijskoj smotri!

 

 

Ravnatelj
Toni Svoboda, prof.

 

 

OBJAVLJENO: 27.01.2017.

 

ŠKOLSKO NATJECANJE U VETERINARSKOJ STRUCI

 

U petak, 27. siječnja 2017. godine provedeno je školsko natjecanje u veterinarskoj struci.

Natjecali su se učenici trećih i četvrtih razreda zanimanja veterinarski tehničar i to:

 

Monika Štefović,

 

Romina Šegrt,

 

Fabijan Lončar,

 

Luka Horvat, 

 

Dorian Habek.


Tema natjecanja bila je hematologija, tj. vađenje krvi i izrada krvnog preparata.

Učenike je pripremila njihova mentorica Suzana Maranić Bošnjak, dr. vet. med.

Natjecanje je pratilo povjerenstvo u sastavu:


1. Josip Šipek,dr.vet.med.
2. Kata Čančarević,dr.vet.med.
3. Dražen Vučetić,prof.

 

Plasman učenika:

PREZIME I IME

 

Bodovi teorijsko znanje

Bodovi

praktični rad

UKUPNO:

1.Dorian Habek

35

59

94

2.Romina Šegrt

34

59

93

3.Monika Štefović

28

60

88

4.Fabijan Lončar

26

55

81

5.Luka Horvat

27

53

80ČESTITAMO UČENICIMA NA POSTIGNUTIM REZULTATIMA!

 

Vetis2017.jpg

 

Slike su dostupne na Facebook stranici Srednje gospodarske škole Križevci

 

Izvješće izradile:
Sučić Lucija,3.c
Prof.savjetnik Suzana Maranić Bošnjak,dr.vet.med.

Ravnatelj
Toni Svoboda, prof.

 

 

 

Aktivnosti do kraja 2016.godine:  KLIKNI ME

 

Sve dosadašnje aktivnosti nalaze se na ovoj poveznici:   KLIKNI ME